ایرلس ها از مهمترین و کاربردی ترین دستگاه ها برای پاشش رنگ به حساب می آیند. وجود آنها باعث می شود که شما بتوانید در سریع ترین زمان ممکن، رنگ را روی دیوار بپاشید و یک خانه را به طور کامل رنگ کنید یا حتی می توانید از این دستگاه ها برای رنگ ابزار آلات ماشین، خودرو و غیره هم استفاده کنید اما سوالی که برای خیلی از شما پیش می‌ آید، این است که تفاوت ایرلس برقی و بادی چیست که ما در این مقاله راجع به این موضوع برایتان صحبت خواهیم کرد.

 

مطالب مرتبط :

ایرلس برقی

ایرلس بادی

 

تفاوت ایرلس برقی و بادی

اگر بخواهیم تفاوت این دو مورد را باید با یکدیگر بررسی کنیم، اولین نکته‌ای که باید به آن اشاره کرد، موارد استفاده از آنهاست. البته مباحث دیگری هم هستند که باید در مقام مقایسه قرار بگیرند که در این قسمت به طور مفصل راجع به آنها صحبت خواهیم کرد.

کاربرد

ایرلس بادی نیروی محرکه را از هوای فشرده به وجود می‌آورد. هوای فشرده که داخل دستگاه وجود دارد، وارد بخشی به نام ایرموتور می‌شود که فشار را به حرکت شفت تبدیل می‌کند که پاشش رنگ اتفاق می‌افتد. ایرلس بادی در کارخانجات بسیار بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد. در خیلی از پروژه های سنگین به سراغ این نوع ایرلس می‌ روند که برای اکثر سازه های فلزی مثلاً هواپیما و کشتی هم معمولا از این نوع ایرلس استفاده می کنند.

در مورد موارد استفاده از ایرلس بادی که در مبحث تفاوت ایرلس برقی و بادی باید به آن اشاره کرد، باید بگوییم آن هم مانند ایرلس بادی در دسته بندی پمپ رنگ کاری قرار می‌ گیرد. دستگاهی است که از هوا استفاده نمی کند. نیروی محرکه آن دقیقاً همان برق شهری است و رنگی که داخل مخزن آن وجود دارد، از طریق روشن شدن موتور انتقال پیدا می کند و نازل آن را به سطح مورد نظر می پاشد.

انواع پیشرفته این ایرلس ها با استفاده از نیروی موتور، گیربکس را به حرکت در می آورند و حرکت آن باعث تغییر موقعیت در پیستوله می‌ شود که اگر بالا پایین شدن پیستوله نباشد، عملکرد مکش و پمپاژ رنگ اتفاق نمی‌ افتد.

در مورد کاربرد ایرلس های برقی باید گفت که موارد مصرف آنها خیلی متنوع است و کاربرد بیشتری نسبت به ایرلس بادی دارند. در مصارف خانگی مورد استفاده قرار می گیرند و ‌برای صنعت هم بسیار مفید هستند و از آنها برای رنگ آمیزی دیوار اتاق یا ماشین ها هم استفاده می کنند و خیلی راحت و ساده کار می کنند.

فشار پاشش رنگ

از دیگر مواردی که می‌توان در تفاوت ایرلس برقی و بادی به آن اشاره کرد، این است که در ایرلس بادی برای پاشش از هیچ فشاری استفاده نمی کنند. علت هم این است که پیستوله بادی متناسب با فشار کمپرسور عملکرد خودش را انجام می دهد و هنگامی که رنگ پاشی انجام می‌ شود به خاطر فشار زیاد مورد صدمه قرار نمی گیرد. همچنین ممکن از ترکیب رنگ با هوا اتفاق افتد و حباب هایی در رنگ نهایی ایجاد گردد.

اما همین موضوع برای ایرلس برقی کمی متفاوت است. در این صورت برقی از هوای فشرده ترکیب هوا و رنگ استفاده نمی شود و رنگی که از آن خارج می شود کاملاً یکدست و بدون حباب است و پیستوله داخل آن، رنگ را با فشار خیلی زیاد از دستگاه خارج می کند که البته این فشار بالا به خاطر خروج رنگ با فشار زیاد ممکن است صدمات و آسیب هایی را به وجود بیاورد. پس باید برای کار با این دستگاه، به اندازه کافی با آن تمرین کرده باشید.

غلظت رنگ

در مورد غلظت رنگ هم باید بگوییم که در ایرلس برقی فشار خیلی بالا است و همین باعث می شود که شما نیاز به رقیق کردن رنگ پیدا نکنید. البته منظور ما این نیست که رنگ کاملا غلیظ را استفاده کنید اما نیاز نیست که رقیق کاری خیلی زیاد اتفاق بیفتد.

رنگ هایی هم که ویسکوزیته های مختلف دارند، برای ایرلس برقی قابل استفاده هستند اما در پیستوله بادی رنگ هایی که غلظت بالایی دارند، حتماً باید رقیق شوند و بعد مورد استفاده قرار بگیرند. رنگ هایی که در برابر فشار تحمل بالایی نداشته باشند، برای این پیستوله ها گزینه مناسبی نیستند.

تفاوت ایرلس برقی و بادیکلام آخر در تفاوت ایرلس برقی و بادی

طبق توضیحاتی که در این مقاله برایتان ارائه شد، متوجه شدید که تفاوت ایرلس برقی و بادی چیست. کافی است که شما شناخت کافی در مورد این ایرلس ها داشته باشید و بدانید با توجه به هدفی که دارید، می خواهید آنها را در چه مواردی استفاده کنید تا هم نتیجه کار بهتری بگیرید و هم سرعت کارتان بالاتر برود.

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.