جامع ترین مقایسه پمپ پیستونی در مقابل پمپ دیافراگمی

شباهت‌ ها و تفاوت‌ های پمپ پیستونی با پمپ دیافراگمی در چیست؟ آیا با این دو نوع پمپ آشنایی دارید؟ آیا می‌ دانید چه تفاوت‌ هایی بین آن ها وجود دارد؟ در پمپ‌ های پیستونی حرکت کردن پیستون به طور مستقیم باعث انتقال و پمپاژ سیالات می‌ شود، اما در نوع پمپ دیافراگمی این حرکت از طریق پیستونی انجام می‌ شود که به آن متصل است و به طور مداوم دیافراگم منقبض و منبسط می‌ شود. البته در هر دو نوع پمپ از فرایند رفت و برگشتی استفاده شده است که به توضیح آن می‌ پردازیم. در این مقاله این دو‌ نوع پمپ را مقایسه می‌ کنیم.

جامع ترین مقایسه پمپ پیستونی در مقابل پمپ دیافراگمی

دو نوع پمپ پیستونی و پمپ دیافراگمی جهت انتقال دادن و پمپاژ کردن مایعات و سیالات به کار برده می‌ شوند که هر کدام دارای ویژگی‌ های جداگانه‌ ای هستند و برای موارد جداگانه استفاده می‌ شوند. گاهی اوقات نیز نیاز است که این پمپ‌ ها به جای یک دیگر استفاده شوند. برخی از تفاوت‌ های شاخص پمپ‌ های پیستونی با پمپ‌ های دیافراگمی عبارتند از:

  1. نحوه عملکرد

در انواع پمپ‌ های پیستونی حرکت کردن پیستون به طور مستقیم موجب انتقال و پمپاژ سیالات می‌ شود، اما در انواع پمپ‌ های دیافراگمی به این شکل نیست و دیافراگم به وسیله پیستونی حرکت می‌ کند که با آن اتصال دارد و این قطعه به طور مداوم منقبض و منبسط می‌ شود. به این ترتیب حجم مایعات و سیالات داخل پمپ به طور مدام تغییر پیدا می‌ کند و مایع جا به جا می‌ شود.

  1. اجزای تشکیل دهنده پمپ پیستونی و دیافراگمی

اساس و عملکرد هر دو نوع از پمپ‌ ها حرکت‌ های رفت و برگشتی اجزای مختلف آن ها است. این قطعه در پمپ پیستونی؛ پیستون و در پمپ دیافراگمی؛ دیافراگم نام دارد. پمپ پیستونی نیازمند به یک پکینگ در ساختمان خودش است، اما پمپ‌ های دیافراگمی به چنین پکینگی نیاز ندارند.

  1. جامع ترین مقایسه پمپ پیستونی در مقابل پمپ دیافراگمیقیمت انواع پمپ پمپ پیستونی و دیافراگمی

تفاوت دیگر این دو پمپ در قیمت پمپ‌ های رفت و برگشتی است، چون معمولاً پمپ‌ های پیستونی گران‌ تر هستند.

  1. استفاده های متفاوت

در صنایع مختلفی از پمپ‌ های رفت و برگشتی استفاده می‌ شود، اما چون استفاده از پکینگ موجب نشتی سیالات می‌ شود، به همین دلیل است که کاربرد انواع پمپ‌ های پیستونی جهت انتقال دادن برخی از سیالات دارای محدودیت است که از آن جمله می‌ توان برخی از مواد شیمیایی خطرناک یا گران قیمت را نام برد. برای پمپاژ کردن این نوع از سیالات از پمپ‌ های دیافراگمی استفاده می‌ کنند.

  1. نحوه طراحی

طراحی هر دو نوع پمپ‌ ها را می‌ توان به سه دسته متفاوت تقسیم کرد: پمپ‌ های گرانشی، پمپ‌ های جا به جایی مثبت و پمپ‌ های بالابر مستقیم.

هر دو نوع پمپ از تکنیک جا به جایی مثبت جهت انتقال سیالات استفاده می‌ کنند، یعنی ابتدا مایعات و سیالات را به دام می‌ اندازند، سپس سیالات را به داخل لوله وارد کرده و به انتقال دادن مایع کمک می‌ کنند. پمپ‌ های جا به جایی مثبت به دو دسته پمپ‌ های چرخشی و‌ پمپ‌ های رفت و برگشتی تقسیم می‌ شوند که هر دو نوع پمپ پیستونی و دیافراگمی دارای مکانیزم رفت و برگشت هستند. یعنی طراحی رفت و برگشتی در هر دو نوع پمپ پیستونی و دیافراگمی اجرا شده است. در این مدل از طراحی کردن پمپ یک محفظه تو خالی وجود دارد، محفظه تو خالی در حالت انبساط در یک قسمت وجود دارد و مایعات و سیالات از همان قسمت مکش می‌ شود و در قسمت دیگر محفظه نوعی جمع شونده وجود دارد که مایعات از آن قسمت تخلیه می‌ شود.

سخن پایانی

در این مقاله تفاوت‌ ها و شباهت‌ های بین دو پمپ را بررسی کردیم. هر دو نوع پمپ پیستونی و دیافراگمی از فرایندهای رفت و برگشتی جهت پمپاژ کردن مایعات و سیالات استفاده می‌ کنند، اما به هر حال تفاوت‌ های عمده‌ ای با یک دیگر دارند که نمونه‌ هایی از آن ها را توضیح دادیم.

در سایت https://sanattajhiz.com/ با دیگر تفاوت‌ ها و شباهت‌ های پمپ پیستونی و پمپ دیافراگمی آشنا شوید.

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.