رزین مخصوص ورق‌ های فایبر گلاس

جنس رزین مخصوص ورق های فایبر گلاس چیست؟ این رزین ها چه ویژگی‌ ها و مشخصه‌ هایی دارند؟ سه نوع رزین پلی استر، وینیل استر و اپوکسی برای ورق‌ های فایبر گلاس وجود دارد، اما اکثر پوشش‌ های فایبر گلاس از رزین‌ های پلی استر ساخته شده‌ اند. این نوع رزین در صنعت پوشش از پرکاربردترین آن ها می‌ باشد که جهت سخت شدن نیاز به یک کاتالیزور دارد. پلی استر برای سخت شدن نیاز به یک کاتالیزور دارد که این کاتالیزور معمولاً متیل اتیل کتون پرکسید می‌ باشد. رزین ورق‌ های فایبر گلس ویژگی‌ ها و مشخصات خاص خودش را دارد. در این مقاله رزین مخصوص ورق‌ های فایبر گلاس را بررسی می‌ کنیم.

رزین مخصوص ورق‌ های فایبر گلاس

برای پوشش‌ های فایبر گلاس سه نوع رزین اصلی و پرکاربرد از جمله رزین اپوکسی، رزین پلی استر و رزین وینیل استر وجود دارد که هر کدام از این رزین‌ ها معایب و مزایای خاص خودشان را دارند. در این جا هر سه نوع رزین را به صورت جداگانه بررسی می‌ کنیم:

  • رزین اپوکسی

از بین سه نوع رزین، نوع رزین اپوکسی در صنعت پوشش گسترده‌ تر استفاده می‌ شود، چون خواص استحکام نهایی بالاتری دارد، تفاوت آن با دو رزین دیگر در این است که برای عمل آوری و سخت شدن هیچ نیازی به کاتالیزور ندارد. به همین دلیل این نوع از رزین گاهی با سختی گیرهای متفاوتی تولید و آماده می‌ شود. تنوع در نوع سخت کننده این رزین موجب شده است تا نوع سخت کننده یا هاردنر را مناسب با عمر پوشش فایبر گلاس انتخاب کنند.

رزین مخصوص ورق‌ های فایبر گلاس

  • رزین پلی استر

گفتیم که بیش تر پوشش‌ های فایبر گلاس از رزین‌ های پلی استر هستند. پلی استر در صنعت پوشش یکی از پرکاربردترین رزین‌ ها محسوب می‌ شود که جهت سخت شدن نیاز به یک کاتالیزور دارد. این کاتالیزور می‌ تواند متیل اتیل کتون پراکسید باشد که به طور طبیعی مقاومت بسیار خوبی در برابر اشعه‌ ها به ویژه اشعه ماورای بنفش دارد. از مزایای رزین پلی استر می‌ توان به عمل آوری سریع، تحمل بالا در برابر تغییرات دما و کاتالیزور و سهولت استفاده اشاره کرد. هم چنین این نوع رزین در مقایسه با پوشش فایبر گلاس اپوکسی هزینه‌ های کم تری نیز در بر دارد. طریقه نصب کردن رزین‌ های پلی استر آسان است و بر روی سطوح عمودی به خوبی می‌ چسبند. به علت چسبندگی بالای آن در هنگام تولید پوشش فایبر گلاس هرگز از سطح جدا نمی‌ شوند.

البته این نوع رزین با وجود این که بهترین نوع رزین برای پوشش‌ های فایبر گلاس محسوب می‌ شود، اما در کنار مزایای خود معایبی نیز دارد، مثلاً مقاومت آن در برابر ترک خوردگی کم تر از رزین‌ های وینیل استر است، مقاومت نهایی آن نیز از پوشش رزین‌ های اپوکسی کم تر است. هم چنین اگر لایه‌ های نازکی از پوشش فایبر گلاس رزین پلی استر استفاده شود در صورت قرار گرفتن در معرض هوا بسیار چسبناک باقی می‌ ماند.

  • رزین وینیل استر

رزین‌ های وینیل استر معمولاً ترکیبی از رزین‌ های اپوکسی و رزین‌ های پلی استر هستند و همانند رزین‌ های پلی استر به متیل اتیل کتون پرکسید به عنوان یک کاتالیزور جهت سخت شدن یا عمل آوری نیازمند هستند. این پوشش فایبر گلاس به علت خواص فیزیکی، قیمت متوسط و کیفیت معمولاً بین رزین اپوکسی و رزین پلی استر قرار می‌ گیرند.

رزین وینیل استر معمولا از نظر مقاومت در برابر خوردگی و ازدیاد طول و دما فراتر از رزین پلی استر و اپوکسی می‌ رود. به همین دلیل زمانی از آن استفاده می‌ شود که مقاومت بالا، پایداری حرارتی بسیار بالا و دوام بالا در برابر خوردگی مدنظر باشد.

به طور معمول نیز در ساخت و تعمیر کردن مخازن جهت ذخیره مواد شیمیایی کاربرد دارد. در صنعت دریایی نیز برای تولید و تعمیر کردن بدنه قایق‌ ها استفاده می‌ شود، تقویت مخازن نفت و گاز نیز از دیگر کاربردهای این نوع رزین می‌ باشد.

سخن پایانی

در این مقاله رزین مخصوص ورق‌ های فایبر گلاس را بررسی کردیم. سه نوع رزین متفاوت وینیل استر، پلی استر و اپوکسی برای تولید ورق‌ های فایبر گلاس وجود دارد که هر کدام مشخصات و ویژگی‌ های خاصی دارند و برای کاربردهای متفاوتی مناسب هستند. در سایت https://sanattajhiz.com/ بیش تر با ویژگی‌ ها و مشخصات انواع رزین‌ های مخصوص ورق‌ های فایبر گلاس آشنا شوید.

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.