آیا با نحوه اجرای عایق فوم پلی یورتان پاششی آشنا هستید؟ آیا می دانید چگونه می توان این نوع عایق ها را به طرز درستی اجرا کرد؟ نکات مهم در خصوص اجرای عایق فوم پلی یورتان پاششی کدامند؟ نحوه اجرای عایق فوم پلی یورتان پاششی به این شکل است که شما می توانید با فشار دادن اسپری، فشار و نسبت معینی از این دو ماده را به محل مورد نظرتان بپاشید. این ماده با یک دیگر واکنش کرده و سطح را می پوشانند و موجب پوشش درزها می شوند. در این مقاله نحوه اجرای عایق فوم پلی یورتان پاششی و نکات پیرامون آن را بررسی می کنیم.
نحوه اجرای عایق فوم پلی یورتان پاششی به همراه نکات آن
عایق فوم پلی یورتان پاششی یکی از راهکارهای جدید برای عایق بندی رطوبتی، حرارتی و صوتی در ساختمان سازی و دیگر صنایع محسوب می شود که به سه شیوه متفاوت قابل اجرا می باشد. در این قسمت این سه شیوه را به طور جداگانه بررسی می کنیم:
عایق پیش ساخته
این شکل از اجرا کردن عایق ها به صورت پیش ساخته و در اشکال مختلفی مانند شیت یا تخته ای، بلوک و لوله ای تولید می شوند. این نوع عایق ها ابعاد و اندازه های متفاوتی دارند و می توانند دارای رویه های محافظ باشند یا این گونه رویه ها را نداشته باشند. برای چسباندن عایق های پیش ساخته در محل مورد نظر از چسب های مخصوصی استفاده می شود. از این نوع عایق ها برای مکان های دور از دسترس مانند سقف ها بیش تر استفاده می شود. عایق های پیش ساخته به صورت سیمان کاری و گچ بری نیز تولید می شوند که بر روی نماهای داخلی و خارجی منازل قابلیت نصب دارند و دارای طرح های متنوع و زیبا می باشند.
عایق های فوم پلی یورتان پاششی
در نوع عایق های فوم پلی یورتان پاششی دو مایع پلی یول و ایزوسیانات در داخل کپسول های قابل حمل و مجزایی آماده می شوند. آن ها را در داخل تفنگ های دستگاه وارد کرده و با حرارت و فشار معینی با یک دیگر ادغام می کنند. وقتی این دو مایع به خوبی با یک دیگر ترکیب شدند، می توان آن را بر روی سطح مورد نظر پاشید. این مایع می تواند در مدت زمان ۳ تا ۵ ثانیه حجمش افزایش پیدا کند و به صورت منسجم فشرده و یکپارچه با ضخامت های دلخواه در بیاید. در نتیجه کلیه نقاط غیرقابل دسترس، تمام سطوح، شکاف و درزها را پر می کند. این کار به آسانی و با سرعت بالایی انجام می شود، پس از خشک شدن نیز اگر تکه های اضافه از فوم بر روی سطوح باقی مانده باشد به راحتی می توانید آن ها را برش دهید و سطحی یک دست و منسجم به وجود بیاورید. اجرا کردن عایق فوم پلی یورتان به صورت رایج و در بیش تر مواقع به صورت فوم پاششی انجام می شود. دستگاه ایرلس و دستگاه فوم پاششی پلی یورتان در چنین مواقعی به کار می آیند.
تزریق فوم پلی یورتان
در روش دیگری جهت اجرا کردن فوم پلی یورتان برای هوا بند و درز بند کردن کلیه ترک ها، حفره ها، مکان های غیر قابل دسترس و درزها از شیوه تزریقی استفاده می کنند. این روش نیز دو مایع پلی یول و ایزوسیانات را در داخل دو کپسول مجزا نگه داری می کنند و تحت حرارت و فشار معینی در داخل تفنگ دستگاه آن ها را با یک دیگر ترکیب کرده و سپس به صورت تزریقی بر روی ورق ها و سطوح مورد نظر اجرا می کنند.
در این شیوه نیز فوم پلی یورتان پس از چند ثانیه به خوبی خشک می شود و افزایش حجم پیدا می کند و کلیه سطوح مشخص شده را با ضخامت دلخواهی پوشش دهد.
نتیجه گیری
در این مقاله نحوه اجرای عایق فوم پلی یورتان پاششی و نکات پیرامون آن را بررسی کردیم. سه روش مختلف یعنی تزریق فوم پلی یورتان، عایق پاششی و عایق پیش ساخته جهت استفاده کردن از چنین عایق هایی وجود دارد که هر کدام را به صورت جداگانه بررسی کردیم. عایق های فوم پلی یورتان در واقع نسل جدیدی از عایق های پوششی هستند که با قدرت پوشش دهی بالا جهت پوشاندن درزها، شکاف ها و سطوح مختلف در پروژه های ساخت و ساز و دیگر صنایع استفاده می شوند. در سایت جای خالی بیش تر با نحوه اجرای فوم پلی یورتان پاششی و نکات پیرامون آن، اجرای فوم پاششی با استفاده از دستگاه ایرلس و یا دستگاه فوم پاششی پلی یورتان آشنا شوید.
No comment