انواع پمپ دیافراگمی کدام اند؟

پمپ های دیافراگمی نوعی از پمپ های رفت و برگشتی است که از فرآیند رفت و برگشت دیافراگمی با بکار بردن شیر های مناسب در هر سمت دیافراگم با هدف پمپاژ کردن سیالات ساخته می شوند. این شیر ها که در هر دو طرف دیافراگم قرار دارد به مدل های شیر های یکطرفه، پروانه ای، تخلیه و شیر های توپی تقسیم می شوند. این پمپ ها برای مکش سیالاتی با ویسکوزیته و لزجت بالا بسیار مناسب هستند و مایعاتی که از ذرات چسبناک ساخته شده اند را به خوبی جابجا می کنند. اگر قصد دارید تا برای پیشرفته ساختن تجهیزات خود، درباره انواع پمپ دیافراگمی اطلاعاتی کسب کنید در این مقاله با ما همراه باشید.

انواع پمپ دیافراگمی

پمپ دیافراگمی در سه نوع مختلف در بازار یافت می شوند که هر یک کاربرد های خاصی دارند. دسته اول انواعی هستند که در یک سمت دیافراگم آن ها سیال مورد نظر، و در سمت دیگر دیافراگم هوا یا یک سیال هیدرولیک قرار دارد. بدلیل ویژگی منعطف بودن دیافراگم، حجم محفظه پمپ به سادگی افزایش و کاهش می یابد. در این فرآیند از یک شیر دو طرفه استفاده می شود تا از ایجاد یک جریان معکوس جلوگیری شود و سیال به حالت اول باز نگردد. در دسته دوم این پمپ ها عامل اصلی به حرکت در آوردن دیافراگم، نیرویی الکتریکی یا مکانیکی می باشد. اگر این نیرو از جنس الکتریسیته باشد در ساختار این پمپ از یک الکتروموتور متصل به گیربکس استفاده می شود و در صورت مکانیکی بودن ماهیت این نیرو، از یک اهرم استفاده می شود. در هر دو حالت دیافراگم بوسیله این نیرو ها منعطف می شود و سیال به حرکت در می آید.

انواع پمپ دیافراگمی کدام اند؟

نحوه عملکرد پمپ دیافراگمی

نحوه کارکردن پمپ های دیافراگمی روند ساده ای دارند. وقتی دیافراگم داخل پمپ حرکت می کند، این حرکت باعث کاهش فشار می شود و سیال را به داخل می کشاند. پس از مدتی با بازگشت دیافراگم به جای اول خود فشار محفظه دوباره افزایش می یابد و سیالی که وارد محفظه شده بود از آن خارج می شود. برای بار آخر با حرکت دیافراگم سیال دوباره به داخل کشیده می شود و سیکل را تکمیل می کند. می توان گفت عملکرد این پمپ ها شبیه موتور های احتراق داخلی است و فرآیند مشابهی را طی می کند. یکی از ابزار های پرکاربردی که در این پمپ ها استفاده می شود، دیافراگم الاستومتریک است. از این دیافراگم بعنوان یک آب بند دینامیک بکار برده می شود. این مدل دیافراگم نسبت به فشار های پایین حساسیت زیادی دارند و با اصطکاک زیاد نشتی ندارند. یک پمپ دیافراگمی از محفظه تراکم سیال، دو دیافراگم اولیه و ثانویه، ورودی و خروجی پمپ دیافراگمی و مبدل هوای فشرده تشکیل شده است که هر کدام از این بخش ها وظایف خود را انجام می دهند.

کاربرد پمپ دیافراگمی

پمپ های دیافراگمی قدرت مکش بالایی دارند و توانایی پمپاژ سیالاتی با لزجت بالا را دارا می باشند. این پمپ ها با راندمان بالای 97 درصد، فشار تخلیه تا 1200 بار را پوشش می دهند. یک پمپ دیافراگمی در صنایع گسترده ای مثل صنایع شیمیایی، صنایع رنگ و چسب، صنایع غذایی، صنایع نفت و گاز و پتروشیمی بکار برده می شود و در تخلیه مایعات از بشکه ها اهمیت زیادی دارد. مایعات و سیالاتی که توسط این پمپ قابل حرکت دادن هستند عبارتند از: رنگ ها، حلال ها، رزین ها، چسب، اسید ها، پودر ها، انواع روغن ها، گریس، مواد نفتی، سیالات پودری و لجن سیلیس. پمپ های دیافراگمی ضد انفجار هستند و نشتی بسیار کمی دارند. همچنین می توان گفت دارای قابلیت خود مکشی بسیار خوبی هستند و کارکرد خشک دارند.

جمع بندی

پمپ های دیافراگمی از انواع پرکاربرد پمپ ها هستند که در مدل های مختلفی یافت می شوند. این پمپ ها توسط برند های متفاوتی تولید می شوند و کارایی زیادی دارند. هنگام انتخاب این دستگاه در میان انواع مختلف آن توجه داشته باشید که برای جابجایی چه نوع سیالی از آن استفاده خواهید کرد تا بتوانید انتخاب درستی داشته باشید. گروه صنعت تجهیز از گروه های توانمند و حرفه ای در ارائه مشاوره فنی انواع پمپ دیافراگمی می باشد که با شرایط بسیار خوب، امکان خریدی فوق العاده را برای شما فراهم می سازد. این گروه همچنین ارائه دهنده دستگاه فوم پاششی پلی یورتان، دستگاه ایرلس های برقی و بادی و پمپ های روغن می باشد.

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.