پمپ های دیافراگمی از انواع پمپ های جابجایی مثبت هستند که انواع مختلفی دارند. پمپ های دیافراگمی با توانایی مکش قدرتمند و قابلیت ضد انفجار بودن، از مدل های پرکاربرد در میان پمپ ها به شمار می آیند که می توانند انواع سیالات لزج و دارای ویسکوزیته زیاد را به سادگی پمپاژ کنند. این پمپ ها سیال هایی مثل اسید ها، باز ها، حلال ها و انواع روغن ها را حرکت می دهند و بدون بروز مشکل تا مدت های طولانی به فعالیت خود ادامه می دهند. پمپ های دیافراگمی انواع مختلفی دارند که بطور عمده به سه دسته الکتریکی، بادی و دستی تقسیم می شوند. هر یک از این سه دسته مکانیزم کاری، قیمت و کاربرد متفاوتی دارند که برای سیال های مختلف مناسب هستند. ما در این مقاله قصد داریم درباره پمپ دیافراگمی بادی صحبت کنیم.
نحوه عملکرد پمپ دیافراگمی بادی
یکی از متداول ترین انواع پمپ دیافراگمی مدل بادی آن است که کاربرد های زیادی دارد. پمپ های دیافراگمی بادی دارای دو صفحه دیافراگم هستند که دو محفظه را در دو طرف ایجاد می کنند. این دو دیافراگم توسط یک میله به یکدیگر متصل می شوند و قابلیت حرکت در جهت خطی را دارند. پمپ های دیافراگمی بادی دارای یک شیر توزیع هوا هستند که وظیفه اصلی این شیر اضافه کردن هوای متراکم به فضای پشت دیافراگم ها است. در اصل یک روند رفت و برگشتی وجود دارد که با اضافه شدن هوا به یکی از دیافراگم ها، هوا از دیافراگم دیگر خارج می شود و این کاهش فشار بوجود آمده، باعث ورود سیال به پمپ می شود تا در مرحله بعدی سیکل با افزایش فشار، سیال از داخل پمپ به سمت بیرون هدایت شود. خود دیافراگم از جنس الاستومتر ساخته می شود تا بدون وجود اصطکاک و با نشتی کم به این سیکل کمک کند.
ویژگی های پمپ دیافراگمی بادی
در مدل های پمپ دیافراگمی بادی 4 مورد از ویژگی های این پمپ ها با یکدیگر ارتباط دارند. توان مصرفی پمپ با میزان هوای داخل آن، دبی و خروجی پمپ با یکدیگر ارتباط دارند و ما درباره نحوه این ارتباط به شما توضیح خواهیم داد. دبی پمپ های بادی با هوای مصرفی آن ها رابطه مستقیمی دارد؛ بصورتی که هرگاه دبی حداکثر باشد هوای مصرفی داخل پمپ به بیشترین حد خود میرسد و همچنین در صورت صفر بودن دبی خروجی، هوای داخل آن کمترین حد ممکن را خواهد داشت.
مزایای پمپ های بادی
پمپ های دیافراگمی بادی در محیط هایی که قابلیت اشتعال در آن ها وجود دارد کاربرد زیادی دارند و در فضا های قابل انفجار اهمیت خود را نشان می دهند. این دسته از پمپ ها کمترین میزان نشتی را برای شما ایجاد می کنند و از ویژگی مکانیکال سیل برخوردار هستند. سیالاتی که در پمپاژ آن ها از این نوع پمپ ها استفاده می شود، می توانند ویسکوزیته بالایی داشته باشند. لزجت و چسبندگی زیاد سیالات مشکلی در کارکرد این پمپ ها ایجاد نمی کنند و آن ها از قابلیت انتقال سیالات سنگین نیز برخوردار هستند. این پمپ ها قدرت مکش زیادی دارند و امکان غوطه ور شدن در سیال برایشان وجود دارد. فشار و هد آن ها می تواند تا 60 متر افزایش یابد و بدلیل شرایط تعمیرات و نگه داری آسان طرفداران زیادی را به خود اختصاص داده اند. شما می توانید برای مکش سیالات مختلف از بشکه ها و مخازن با ابعاد گوناگون از این وسیله پرکاربرد استفاده کنید. یکی از ویژگی های اساسی این پمپ ها این است که می توان آن ها را بالاتر یا پایین تر از سطح سیال قرار داد. همچنین یکی دیگر از مزایای تخصصی این دستگاه امکان تنظیم و کنترل دبی و فشار پمپاژ توسط کنترل فشار هوا است. این سیستم از خود هیچ گونه حرارتی تولید نمی کند و به همین علت برای محیط های سربسته نیز بسیار مناسب است.
جمع بندی
همانطور که در مقاله بالا مطالعه کردید پمپ های دیافراگمی بادی یکی از متداول ترین ابزار های صنعتی هستند که طرفداران زیادی دارند. بهتر است پیش از انتخاب مدل نهایی این پمپ، از افراد متخصص و ماهر در این زمینه کمک بگیرید. گروه صنعت تجهیز یکی از گروه های حرفه ای در این زمینه است که به مشاوره فنی و ارائه انواع پمپ های دیافراگمی به ویژه مدل های بادی آن می پردازد.
No comment