پمپ دیافراگمی دست دوم بخریم یا نه؟

امروزه پمپ ها از مهمترین ابزار آلات صنعتی محسوب می شوند و نقش مهمی در شاخه های مختلف صنعت دارند. پمپ های دیافراگمی از محبوب ترین انواع این وسایل هستند که در صنایع غذایی، نفت و گاز، پتروشیمی و غیره کابرد های فراوانی دارند. این پمپ ها نوعی از پمپ های جابجایی مثبت هستند که اساس فعالیت آن ها بر پایه دیافراگم ها استوار است. پمپ های دیافراگمی دارای دو دیافراگم هستند که با حرکت رفت و برگشتی آن ها سیال متراکم می شود و با کاهش و افزایش فشار این سیال به حرکت در می آید. اگر شما هم به کسب اطلاعات بیشتر درباره پمپ دیافراگمی و اینکه آیا پمپ دیافراگمی دست دوم بخریم یا نخریم؟ علاقمند هستید، با ما در این مقاله همراه باشید.

پمپ دیافراگمی

این نوع از پمپ ها ازدیافراگم تشکیل شده اند که در سایز های بزرگ این پمپ ها برای استفاده های صنعتی در ساختار آن ها دو دیافراگم به کار می رود. در این پمپ ها بر خلاف سایر مدل ها که از نیروی الکتریسیته و نیروی مکانیکی برای حرکت استفاده می شود، نیروی هوای فشرده را برای پمپاژ سیال بکار می برند. در اصل با حرکت رفت و برگشتی دیافراگم سیال به سمت داخل مکیده می شود و سیکل حرکت آن آغاز می شود. به این پمپ ها پمپ های پنوماتیک نیز گفته می شود. اجزای تشکیل دهنده این پمپ شامل دو دیافراگم، چهار سری شیر یک طرفه توپی، یک شیر سه راهی و یک مافلر است. وظیفه شیر سه راهی در این فرآیند معکوس ساختن هوای پشت دیافراگم است و مافلر نیز وظیفه کاهش صداهای موجود را بر عهده دارد. توجه داشته باشید که جنس سیالی که قرار است توسط این پمپ حرکت داده شود اهمیت زیادی دارد؛ زیرا این سیال با ورود به پمپ با تمامی قسمت های داخلی اجزای آن در ارتباط خواهد بود.

مزایا و معایب پمپ دیافراگمی

انجام فرآیند پمپاژ سیالات مختلف توسط یک پمپ دیافراگمی، مزایا و معایبی دارد. مهمترین ویژگی این پمپ ها، توانایی آن ها در انتقال سیالات سنگین و با ویسکوزیته بالا است. سیالاتی که لزجت بالایی دارند توسط این پمپ ها به سادگی به حرکت در می آیند. این پمپ ها در شرایط کاملا خشک توانایی فعالیت دارند و دچار مشکل نمی شوند. پمپ های دیافراگمی ضد انفجار هستند و می توانند در سطحی بالاتر یا پایین تر از سیال قرار بگیرند. علاوه بر این امکان غوطه ور شدن در سیال نیز برای این پمپ ها فراهم است. شرایط تعمیر و نگهداری آسان پمپ های دیافراگمی توجه افراد را به خود جلب می کند و باعث محبوبیت بیشترشان می شود. این پمپ ها بدلیل ضربان پایین طی فرآیند پمپاژ به ساختار خود آسیب می رسانند و بطور کلی در پایه خود فشاری ایجاد نمی کنند.

انواع پمپ دیافراگمی

پمپ های دیافراگمی بطور کلی در سه مدل بادی، الکتریکی و دستی یافت می شوند که هر یک ویژگی های خاص خود را دارند. پمپ های دیافراگمی دستی کوچکترین نوع این دستگاه هستند و بیشتر در آزمایشگاه ها دیده می شوند. در مدل الکتریکی این پمپ ها، از برق برای به حرکت در آوردن سیال استفاده می شود. این نوع نسبت به مدل بادی پمپ های دیافراگمی، راندمان پایین تری دارد و در این پمپ ها از یک الکتروموتور برای تولید برق استفاده می شود. الکتروموتور برق مورد نیاز را ایجاد می کند و عمل پمپاژ سیال صورت می گیرد. پمپ های دیافراگمی پنتوماتیک یا بادی پرطرفدار ترین انواع این پمپ ها هستند. از این مدل برای پمپاژ و انتقال سیالاتی که قابلیت انفجار یا اشتعال دارند استفاده می شود. این نوع امنیت زیادی دارد و برای به حرکت در آوردن سیالات سمی و خطرناک کاربرد زیادی دارد. نیروی محرک در پمپ های بادی، هوای فشرده است و به علت قدرت مکش بالا وسیله مناسبی برای این فرآیند به شمار می آید.

جمع بندی

می توان گفت پمپ دیافراگمی نوعی پمپ جابجا کننده مثبت  با ورودی در پایین و خروجی در بالا است که از یک شیر یک طرفه برخوردار است. این پمپ می تواند انتخاب بسیار خوبی برای شما باشد اما بهتر است پیش از اقدام به خرید، با افراد متخصص صحبت کنید تا با مشاوه و توضیحات لازم شما را از خرید خود مطمئن سازند. گروه صنعت تجهیز از فعالان این حوزه است که انواع پمپ دیافراگمی، ایرلس های بادی و برقی، دستگاه فوم پاششی پلی یورتان و غیره می باشد.

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.