فوم پلییورتان نوعی عایق حرارتی است که در صنایع ساختمان سازی کاربرد بسیار زیادی دارد. مواد سازنده این فوم پاششی پلیل و ایزوسیانات کارون است که آن را بسیار مقاوم و سبک می سازند. این فوم که یکی از پرکاربردترین ابزار های ساختمانی می باشد برای پوشاندن درز ها، دیوار ها و سایر قسمت هایی که دارای منافذ می باشند استفاده می شود. این عایق می تواند دمای فضای داخلی ساختمان را در برابر سرما و گرما به خوبی حفظ کند. روش بکار بردن این فوم بصورت پاششی است البته توجه داشته باشید که بدلیل مواد شیمیایی سازنده آن، هنگام پاشیدن این فوم باید از لباس های مخصوص استفاده کنید. اگر می خواهید درباره دستگاه فوم پاششی پلییورتان اطلاعات کسب کنید با ما همراه باشید.
فوم پاششی پلییورتان
امروزه بهترین نوع عایق ها در صنعت ساختمان سازی عایق های پاششی است که فوم نامیده می شوند و معروف ترین آن ها فوم پلییورتان است. این فوم در اصل یک عایق صوتی و حرارتی است. بدلیل اینکه این ترکیب به راحتی با اکسیژن هوا ترکیب می شود، در یک مخزن نگه داری می شود تا در هنگام نیاز توسط دستگاه بر روی سطح مورد نظر پاشیده شود. همچنین ترکیبات ایزوسیانات و هیدروژن دار این فوم را بصورت جداگانه نگه داری می کنیم و هنگام استفاده همزمان آن ها را بکار می بریم. فوم های پاششی پلییورتان در دو نوع سلول بسته و سلول باز یافت می شوند. نوع سلول باز آن بدلیل بکار بردن مواد شیمیایی کمتر در تولید آن و حجم زیاد آن قیمت پایین تری دارد. مدل سلول باز این فوم در برابر آب مقاومت زیادی ندارد و به همین علت برای فضاهای باز استفاده نمی شود و بیشترین کاربرد آن برای سقف ها و دیوار ها است. برخلاف آن مدل سلول بسته این فوم استحکام بسیاری زیادی در برابر آب دارد و برای فضاهای باز و استخرها کاربرد زیادی دارد.
نحوه اجرای فوم پاششی پلییورتان
فوم پاششی پلییورتان که بعنوان یک عایق فوق العاده خوب توسط ساختمان سازان بکار گرفته می شود، توسط اسپری هایی شامل رزین و مواد شیمیایی بر روش سطح مورد نظر پخش و خشک می شود. سرعت بالای این عایق در خشک شدن باعث می شود تا دچار ترک خوردگی و تغییر شکل نشود. این فوم پس از پاشیده شدن و خشک شدن به سادگی بریده می شود. این فوم از مواد شیمیایی خطرناکی ساخته شده است. به همین دلیل این کار باید توسط افراد ماهر و با رعایت کامل نکات ایمنی انجام شود. اگر ذرات پلییورتان با پوست یا چشم شما تماس پیدا کند، ممکن است مشکلاتی مثل سوزش و التهاب را برایتان ایجاد کند. در صورتی که این ذرات توسط دهان یا بینی وارد ریه شما بشوند می تواند اثرات جبران ناپذیری از خود بر جای بگذارد.
اجزای دستگاه فوم پاششی پلییورتان
مهمترین بخش تشکیل دهنده دستگاه فوم پاششی، سیستم الکتریکی آن است که باید از قدرت بالایی برخوردار باشد. این دستگاه ها در اصل برای کنترل سیستم گرمایش خود، به اتصالات الکتریکی مخصوصی نیاز دارند. بطور کلی سیستم های رایجی که در این دستگاه یافت می شوند به سه دسته سیستم رانشی بادی، سیستم رانشی الکتریکی و سیستم رانشی هیدرولیکی تقسیم می شوند. در دستگاه های هیدرولیک از موتورهای الکتریکی استفاده می کنند که با ولتاژ های تک فاز 220 ولت، سه فاز 220 ولت و سه فاز 380 ولت در بازار وجود دارند. در اصل دستگاه فوم پاششی برای هر یک از دو جز پلی ال و ایزوسانات از پمپ های جداگانه ای که پمپ های انتقال نامیده می شوند، استفاده می کند. روند کار به این صورت است که مواد درون مخازن گرم شده و توسط لوله هایی که از سیستم گرمایش برخوردار هستند، به تفنگ (گان) منتقل می شوند. دو جز سازنده این فوم تا لحظه پاشش از هم جدا نگهداشته می شوند و هنگام رسیدن به گان با هم میکس شده و بر سطح پاشیده می شوند.
جمع بندی
همانطور که دیدید فوم های پاششی پلییورتان از کاربردی ترین انواع عایق ها در فرآیند ساخت و ساز ها شمرده می شود. نحوه پاشش این فوم بر روی سطوح، کاری حرفه ای است و نیاز به افراد متخصص دارد تا بتوانند به درستی از دستگاه های فوم پاششی استفاده کنند. برای بدست آوردن اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید با گروه های باتجربه و ماهر مثل صنعت تجهیز مشاوره داشته باشید تا به بهترین صورت شما را راهنمایی کنند.
No comment